Radicore Forum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » RADICORE development » Framework » Issues with Radicore V 1.75
Issues with Radicore V 1.75 [message #3013] Wed, 04 July 2012 12:31 Go to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
1.I have some problems with the header. It doesn´t show the header. I replace in the xls library the std.head with the old one V1.62 and show the header but I can´t use the new feature (favorites, etc.)

2. I have fatal error en some request. For example:

a.-2012-07-04 11:52:38
Error fatal: Cannot extract token from: '= ='454600'' (# 256).

Error en linea 6013 del archivo 'C:\wamp\www\radicore\includes\include.library.inc'.

PHP_SELF: /radicore/sistemapagos/reg_fin_th(multi2).php

b. 2012-07-04 11:54:15
Error fatal: Cannot extract token from: '= ' (# 256).

Error en linea 6013 del archivo 'C:\wamp\www\radicore\includes\include.library.inc'.

PHP_SELF: /radicore/sistemapagos/reg_misc_th(search).php

Everything is working in V 1.62

I will appreciate your comments

Regards

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3016 is a reply to message #3013] Sat, 07 July 2012 04:17 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
If you get a blank page instead of an HTML response it means that the script aborted before it got to the part where it builds the HTML output. In your development environment you should have the following in your php.ini file:

display_errors = on
error_reporting = E_ALL

The error message "Cannot extract token from: '= ='454600'' (# 256)" tells me that you have a badly constructed query such as "field= ='454600''" with TWO '=' signs and TWO single quotes at the end. This is invalid, so fix it in your code.


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3093 is a reply to message #3016] Sun, 07 October 2012 19:15 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
I am using the framework to work with MYSQL and I am using the framewok with ORACLE database. However when I do query in Oracle it work fine with some pattern and navigation bottom but bring me the logon screen in others (list2), when I do the same query with MYSQL the framework work without problem.

I will appreciate your advices

Regards

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3095 is a reply to message #3093] Mon, 08 October 2012 02:00 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
Although I useMySQL most of the time, I have tested it with PostgreSQL, Oracle and SQL Server, and I have never encountered any such problem. You need to step through with your debugger to see where it is failing.

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3097 is a reply to message #3095] Mon, 08 October 2012 10:26 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Additional information:

The oracle database is 11g.

I had to add the dbprefix to the schema in dml.oracle.ohp5 for the system database (audit, dict, menu) and i has issue with the "lock upadate".

I found in the PHP_SESSION program that i can in the write section it loss the data_session information and send me to the logon screen.

Than you in advance for you observation

Best regard

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3098 is a reply to message #3097] Mon, 08 October 2012 13:10 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Sorry I made some mistakes

Additional information:


The oracle database is 11g.

I had to add the dbprefix to the schema in dml.oracle.php5 for the system database (audit, dict, menu) in the "dml.oracle.php5.inc" module. I had a issue with the "for update" in the "//deal with row locking (optional)" in the same module "dml.oracle.php5.inc".

In the debbuging process the "PHP_SESSION.CLASS.INC" when it process the $this->_dml_updateRecord($array,$old_data[0]) send me back to the logon screen.

Than you in advance for you observations

Best regard

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3099 is a reply to message #3098] Tue, 09 October 2012 09:28 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
There was a bug in the Oracle driver. A fixed version is in the attached file. Tell me if this fixes your problem.

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3100 is a reply to message #3099] Tue, 09 October 2012 12:11 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member

Thank you for the fix. The database prefix worked fine but I have the following error

2012-10-09 15:59:52
Error fatal: ORA-01002: recuperación fuera de secuencia (# 1002).

SQL instruccion: SELECT * FROM mnu_control WHERE record_id='SYSTEM' AND field_id='PSWD_CHANGE' ORDER BY record_id asc FOR UPDATE

Error en linea 795 del archivo 'C:\wamp64\www\radicore\includes\dml.oracle.php5.class.inc'.

Server Version: Oracle Database 11g Enterprise Edition Release 11.2.0.1.0 - 64bit Production With the Partitioning, OLAP, Data Mining and Real Application Testing options
Database: ORCL.168.2.4, Schema: TREOMDP_MENU

PHP_SELF: /radicore/menu/logon.php

sys0187 C:\wamp64\www\radicore\menu

SERVER_ADDR: 127.0.0.1

SERVER_NAME: localhost

HTTP_HOST: localhost

Codigo de Usuario: MGR

REMOTE_ADDR: 127.0.0.1

REQUEST_URI: /radicore/menu/logon.php
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3101 is a reply to message #3013] Wed, 10 October 2012 15:52 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
I'm afraid that I cannot reproduce this error. I have run through the code that issues that SQL statement several times and it never fails. I have run the statement using The Oracle SQL Developer tool, and it never fails.

I'm running Oracle version 10g Express Edition with all the default settings.


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3103 is a reply to message #3101] Sat, 13 October 2012 10:55 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
I have just installed Oracle 11g to see if I could duplicate this error, and it failed with exactly the same statement. I had a check inside file 'dml.oracle.php5.class.inc' to detect and ignore this error, but it seems that it is now needed inside file 'error.inc' as well. There is an updated version in the attached file - try it and see if it fixes your problem.
  • Attachment: error.zip
    (Size: 3.90KB, Downloaded 855 times)


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3107 is a reply to message #3103] Wed, 17 October 2012 17:09 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Thank you for your attached file. It work fine. By the way I was looking for the new radicore version 1.76 but i cann´t find it. Please where i can find the radicore version 1.76?

Thank you in advance

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3108 is a reply to message #3107] Wed, 17 October 2012 18:02 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
Whoops! I forgot to add the details to the database. Embarassed

It's there now, so you can download it.


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3111 is a reply to message #3108] Thu, 18 October 2012 00:28 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
I am using the radicore 1.76 version and I have some trouble with the "generate php" functions on the "Dictionary" module, the system crash (using mysql or oracle database).

Regards

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3113 is a reply to message #3111] Thu, 18 October 2012 01:55 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
Can you give me any details on this "crash"? What error messages do you get? Is there anything written to any log files?

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3116 is a reply to message #3113] Thu, 18 October 2012 12:40 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
They did not left any log file except in the windows event log. I attach the message (sorry it is in spanish)

Nombre de registro:Application
Origen: Application Error
Fecha: 18/10/2012 11:13:43 a.m.
Id. del evento:1000
Categoría de la tarea:(100)
Nivel: Error
Palabras clave:Clásico
Usuario: No disponible
Equipo: juanguilarte-HP
Descripción:
Nombre de la aplicación con errores: httpd.exe, versión: 2.2.22.0, marca de tiempo: 0x4faff1ba
Nombre del módulo con errores: php5ts.dll, versión: 5.3.12.0, marca de tiempo: 0x4fb027d7
Código de excepción: 0xc00000fd
Desplazamiento de errores: 0x00000000001c6929
Id. del proceso con errores: 0xe6c
Hora de inicio de la aplicación con errores: 0x01cdad474ddb7268
Ruta de acceso de la aplicación con errores: C:\wamp64\bin\apache\apache2.2.22\bin\httpd.exe
Ruta de acceso del módulo con errores: C:\wamp64\bin\apache\apache2.2.22\bin\php5ts.dll
Id. del informe: 9855c409-193a-11e2-b1b8-7ce9d3cb891f
XML de evento:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-10-18T15:43:43.000000000Z" />
<EventRecordID>16755</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>juanguilarte-HP</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>httpd.exe</Data>
<Data>2.2.22.0</Data>
<Data>4faff1ba</Data>
<Data>php5ts.dll</Data>
<Data>5.3.12.0</Data>
<Data>4fb027d7</Data>
<Data>c00000fd</Data>
<Data>00000000001c6929</Data>
<Data>e6c</Data>
<Data>01cdad474ddb7268</Data>
<Data>C:\wamp64\bin\apache\apache2.2.22\bin\httpd.exe</Data >
<Data>C:\wamp64\bin\apache\apache2.2.22\bin\php5ts.dll</Data >
<Data>9855c409-193a-11e2-b1b8-7ce9d3cb891f</Data>
</EventData>
</Event>

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3117 is a reply to message #3116] Thu, 18 October 2012 17:33 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
I have run through the 'generate.php' function several times, using both a MySQL and Oracle database, and I can't find anything wrong. Perhaps you have a corrupt installation. I would suggest that you try downloading a fresh copy and reinstalling.

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3119 is a reply to message #3117] Thu, 18 October 2012 22:03 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Might I have your configuration system (OS,PHP,apache, etc.) to compare with my system.

thank you in advance

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3121 is a reply to message #3119] Fri, 19 October 2012 01:55 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
Windows 7, Apache 2.4.3, PHP 5.4.7

I notice that you are using an all-in-one WAMP installation. This sometimes causes problems, which is why I never use all-in-one installers and always install each component separately.


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3123 is a reply to message #3121] Sat, 20 October 2012 15:26 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
I reinstall all (apache,mysql,php,oracle 11g) but using 32bits platform and everything is working.

Thank you for your answer

Best regards

Juan Guilarte


Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3132 is a reply to message #3123] Wed, 07 November 2012 10:33 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
I have some issue with float datatype when i try to update or insert table columns in the dictionary database.

T am using Radicore V 1.76 and Oracle Database 11g Enterprise Edition Release 11.2.0.1.0

I attached the message

Thank you in advance

Juan Guilarte

Esta aplicacion ha encontrado un error inrrecuperable
Lo siguiente ha sido reportado al administrador:

2012-11-07 15:27:01
Error fatal: ORA-01426: desbordamiento numérico (# 1426).

SQL instruccion: UPDATE dict_column SET col_comment=NULL,col_type='float', col_type_native='float', col_array_type=NULL,col_values=NULL,user_size=22,col_maxsize =22,col_unsigned='N', col_zerofill_bwz=NULL,col_minvalue=-1.000000e+126,col_maxval ue=1.000000e+126,user_minvalue=-1.000000e+126,user_maxvalue= 1.000000e+126,noedit_nodisplay=NULL,no_search=NULL,no_audit= NULL,upper_lowercase=NULL,col_subtype=NULL,boolean_true=NULL ,boolean_false=NULL,control=NULL,optionlist=NULL,checkbox_la bel=NULL,task_id=NULL,foreign_field=NULL,align_hv=NULL,align _lr=NULL,custom_validation=NULL,revised_date='2012-11-07 15:27:01', revised_user='MGR' WHERE database_id='sistema_pagos' AND table_id='reg_mov_fac' AND column_id='num_tarj_ft'

Error en linea 1571 del archivo 'C:\wamp\www\radicore\includes\dml.oracle.php5.class.inc'.

Server Version: Oracle Database 11g Enterprise Edition Release 11.2.0.1.0 - Production With the Partitioning, OLAP, Data Mining and Real Application Testing options
Database: ORCL32, Schema: TREOMDP_DICT

PHP_SELF: /radicore/dict/column(add4)import.php

CURRENT DIRECTORY: C:\wamp\www\radicore\dict

SERVER_ADDR: 127.0.0.1

SERVER_NAME: localhost

HTTP_HOST: localhost

Codigo de Usuario: MGR

REMOTE_ADDR: 127.0.0.1

REQUEST_URI: /radicore/dict/column(add4)import.php?session_name=menu1

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3133 is a reply to message #3132] Wed, 07 November 2012 10:59 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
Can you provide the CREATE TABLE script for that table? I need to be able to replicate exactly the same settings on my PC so thatI can debug it.

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3135 is a reply to message #3133] Wed, 07 November 2012 21:40 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Sure this is the create script:

CREATE TABLE "TREOMDP_SISTEMA_PAGOS"."REG_MOV_FAC"
( "EMPRESA_FT" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"BIN_TARJ_FT" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"NUM_TARJ_FT" FLOAT(126) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"CONSE_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"COD_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"NUM_AUTO_MOV" CHAR(7 CHAR) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"NRO_COMER_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"NUM_SUC_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"MONTO_MOV" FLOAT(126) NOT NULL ENABLE,
"MONEDA_MOV" CHAR(2 CHAR) DEFAULT 'BS' NOT NULL ENABLE,
"MONTO_EXT_MOV" FLOAT(126) NOT NULL ENABLE,
"MONEDA_EXT_MOV" VARCHAR2(2 CHAR) DEFAULT ' ' NOT NULL ENABLE,
"MONTO_INTER_MOV" FLOAT(126) NOT NULL ENABLE,
"MONEDA_INTER_MOV" VARCHAR2(2 CHAR) DEFAULT ' ' NOT NULL ENABLE,
"FECHA_PRO_MOV" DATE DEFAULT to_date('0001-01-01', 'yyyy-mm-dd') NOT NULL ENABLE,
"NOMBRE_CON_MOV" CHAR(25 CHAR) NOT NULL ENABLE,
"FECHA_TRAN_MOV" DATE DEFAULT to_date('0001-01-01', 'yyyy-mm-dd') NOT NULL ENABLE,
"CONT_COM_MOV" CHAR(1 CHAR) NOT NULL ENABLE,
"FECHA_DEP_MOV" DATE DEFAULT to_date('0001-01-01', 'yyyy-mm-dd') NOT NULL ENABLE,
"CON_NRO_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"NOM_PAIS_MOV" CHAR(8 CHAR) NOT NULL ENABLE,
"PROCED_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"TIPO_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"MARCA_AJU_MOV" CHAR(1 CHAR) NOT NULL ENABLE,
"NRO_REF_INC_MOV" CHAR(23 CHAR) NOT NULL ENABLE,
"CATEGORIA_COMER_MOV" NUMBER(10,0) DEFAULT '0' NOT NULL ENABLE,
"FECHA_FT" CHAR(10 CHAR) DEFAULT to_date('0001-01-01', 'yyyy-mm-dd') NOT NULL ENABLE,
CONSTRAINT "PRIMARY_31" PRIMARY KEY ("BIN_TARJ_FT", "NUM_TARJ_FT", "FECHA_FT", "CONSE_MOV")

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3136 is a reply to message #3135] Fri, 09 November 2012 04:52 Go to previous messageGo to next message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
The problem was caused by FLOAT(126) which created a minimum/maximum value which was out of range. I have fixed this, and included the updated file in the attachment.

Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3364 is a reply to message #3136] Tue, 22 January 2013 21:12 Go to previous messageGo to next message
juanguilarte is currently offline  juanguilarte
Messages: 27
Registered: June 2012
Junior Member
Mr. Marston

I am using Radicore V 1.76 and I have some trouble when I try to insert a new "Relationship By Table", giving me this message "File 'relationship(add2).php' does not exist".

Thank you in advance

Juan Guilarte
Re: Issues with Radicore V 1.75 [message #3365 is a reply to message #3364] Wed, 23 January 2013 02:12 Go to previous message
AJM is currently offline  AJM
Messages: 2276
Registered: April 2006
Location: Surrey, UK
Senior Member
The contents of your menu database appears to be out of date. The original 'relationship(add2).php' file has been split into two giving 'relationship(add2)a.php' and 'relationship(add2)b.php'.

I suggest you try reloading file 'radicore/dict/sql/dict.menu_export.sql'. This will reload all the menu details for the 'dict' subsystem.


Previous Topic: Accessing to Radicore from mobile phones
Next Topic: RADICORE V 1.76
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 09 08:55:29 EST 2021

Total time taken to generate the page: 0.01299 seconds